Vladimir Putin oferă gratuit vaccinul Sputnik-V personalului ONU

0
49

”Suntem gata să împărtășim experiența și să continuăm cooperarea cu toate statele și entitățile internaționale, inclusiv în furnizarea vaccinului rusesc, care s-a dovedit fiabil, sigur și eficient”, a transmis liderul de la Moscova. 

Putin și-a exprimat intenția de a oferi vaccinul gratuit Organizației Națiunilor Unite, ale cărei birouri au fost afectate de un focar de Covid-19. ”Rusia este pregătită să ofere ONU toată asistența necesară calificată. În special, vrem să oferim gratuit vaccinul nostru pentru vaccinarea voluntară a personalului ONU și birourilor sale”, a mai spus președintele rus, citat de mediafax.

Primul vaccin rusesc împotriva Covid-19 a fost dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, în august. În prezent, Sputnik-V este testat pe 40.000 de voluntari.

Reamintim că anunțul Rusiei privind înregistrarea primului vaccin împotriva Covid-19, pe 11 august, a fost primit cu prudență de OMS, care a atras atenția că trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare privind eficacitatea şi siguranţa. În plus, unii cercetători, inclusiv medici, se tem că Moscova ar putea pune prestigiul naţional în faţa siguranţei cetățenilor. Pentru a câștiga credibilitate, președintele Vladimir Putin a anunțat că una dintre fiicele sale a fost vaccinată cu succes, singurul efect secundar fiind o febră trecătoare. Un studiu recent arată însă că Sputnik V a declanşat o reacţie imunitară în rândul voluntarilor care au participat la testele clinice în fazele incipiente şi nu a cauzat efecte indezirabile grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here