VIDEO Ce nu s-a știut despre relația din Traian Băsescu și Victor Ponta

0
18

“Vreau să vă spun cum e Ponta când vine la mine. E ca un pisicuț. “Da, domnule președinte, da domnule președinte. Și când iese sau are un microfon în față, vorbește după cum vedeți,” descria fostul șef al statului relația pe care o avea cu Victor Ponta, cel care se afla în fruntea Guvernului. De foarte multe ori, cei doi s-au șicanat în spațiul public, iar momentele în care unul dintre ei era prins nedocumentat au făcut înconjurul televiziunilor.Pe de altă parte, unul dintre cele mai mari proiecte de exploatare a resurselor naturale din țara noastră i-a adus pe cei doi politicieni față în față.“Vă aduceți aminte ce tipa Victor Ponta? “Câți bani a luat Băsescu de la Roșia Montană? Acum îl intreb eu: Ponta, câți bani ai luat să semnezi Roșia Montană?”, se întreba, rhetoric, fostul șef al statului, în cadrul unui interviu din 2013.

Și fostul procuror DNA Mircea Negulescu spune că, atunci când a fost implicat într-o anchetă ce viza exploatarea de la Roșia Montană, i s-au părut ciudate asocierile de opinii între cei doi. “În primu rând ROSIA MONTANA este sit UNESCO. Și mi s-a părut extraordinar să vrei să distrugi zona respectivă și să încerci să forțezi subamenințarea ca statul roman va plati nu știu câte miliarde de dolari dacă nu incheiem contract cu nu știu cine.”

Colaborarea dintre cei doi lideri a fost parafată și într-un document oficial denumit pact de coabitare.Înainte de a exista acest pact, în 2012, Traian Băsescu a fost suspendat din funcția de președinte al României. Românii au fost chemați atunci la referendum și a trebuit să răspundă la întrebarea “Sunteți de accord cu suspendarea președintelui, Traian Băsescu?”. Rezultatul consultării populare a fost împotriva lui Băsescu, dar prezența a fost sub 50% și tocmai de aceea părerea românilor nu a fost validată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here