Testarea OBLIGATORIE pentru COVID-19 a persoanelor din străinătate care intră în România, decisă de Guvern! Anunțul lui Nelu Tătaru 

0
38

 

„Avem în discuție la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, urmând să propunem CNSU și Guvernului o astfel de decizie”, a răspuns ministrul Sănătății.

Despre costul acestui test obligatoriu la intrarea în România, Nelu Tătaru a precizat că „acel care se întoarce în țară”.

În acest moment nu au fost oferite detalii despre o listă a țărilor pentru care va fi obligatorie testarea, în momentul în care cei din aceste state vor intra în România.

Nelu Tătaru a făcut acest anunț în timpul vizitei pe care a făcut-o în dimineața zilei de miercuri, 23 septembrie, la primul centru modular pentru copiii cu boli grave de la Institutul Clinic Fundeni. Ministrul Sănătății a fost însoțit în această vizită de secretarul de stat Andrei Baciu.

Cu prilejul acestei vizite, Nelu Tătaru a repetat miercuri apelul către populație pentru respectarea măsurilor de combatere a transmiterii noului coronavirus. Ministrul le-a spus jurnaliștilor, miercuri, la Institutul Fundeni, că acest lucru este necesar pentru a evita scenariile dure, precum reintrarea în carantină. (…) Eu nu mă aștept la un lockdown, eu mă aștept ca toată lumea să respecte niște reguli și niște precauții. (…) În caz contrar, vom ajunge la 2.000 de cazuri pe zi, bilanț care va face ca unitățile de primiri urgențe ”să trepideze”, a mai declarat Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here