Scandal la protestele din Piața Victoriei. Se amplifică tensiunile: Protestatarii care nu vor școală online, luați pe sus

0
41

În cadrul acțiunii organizate de partidul condus de George Simion au fost montate zeci de corturi în fața Guvernului și a fost parcat un autocar în Piață. Oamenii spun că aseară autoritățile au intrat peste ei și acțiunea ar fi un abuz. S-a deschis și un dosar penal. 

Forțele de ordine au mers noaptea trecută să îi legitimeze pe protestatari și să facă verificări în autocar. Agenții au consemnat în procesul verbal că nu s-au găsit substanțe interzise și au plecat de la fața locului. 

”După miezul noptii, au fost încercuiți colegii mei, obligați să se dea jos din autocar pentru verificări. Nu ni s-a prezentat niciun mandat, niciun act. Am venit de urgență aici, la două străzi distanță erau niste macarale uriașe care ar fi putut mutat autocarul nostru. Ne voiau ieșiti din autocar ca să poată muta autocarul. Protestul nostru e unul pașnic, legitim”, a explicat George Simion.

Protestatarii, veniți din toate zonele țării, au dormit în corturi și in autocare în ultimele două nopți.

”Cine trebuie să ridice corturile alea de acolo? Primăria generală a Capitalei sau Primăria de sector. Autorizațiile se obțin de la Primăria Generală, acolo unde e un disconfort social”, a spus Cristian Ciocan.

George Simion, unul dintre liderii formațiunii politice care a scos oamenii în strada, e vizat de un dosar penal după ce a fost filmat în timp ce schimba numerele de înmatriculare de la un autocar. Polițiștii s-au autosesizat după apariția imaginilor scandaloase, care au ajuns în posesia jurnaliștilor Realitatea Plus.

Protestatarii spun că nu vor pleca din Piața Victoriei până când cele 10 revendicări pe care le au nu vor fi rezolvate. Aceștia sunt împotriva școlii online și spun că este inutilă, susțin că vor condiții decente în toate școlile pentru elevi. Mai mult, spun că dreptul de a protesta și alte drepturi au fost restricționate abuziv în perioada pandemiei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here