Prima zi de scoală cu proteste: Elevii, în fața sediului Ministerului Educației, nemulțumiți de modul în care a decurs achiziția tabletelor

0
38

Elevii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile au avutla dispoziție patru luni ca să cumpere cele 250.000 de tablete promise, însă în loc de asta, au fost cumpărate doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp.

Reprezentanții Consiliul Național al Elevilor au stat de vorbă cu ministrul Educației, Monica Anisie, și au obținut mai multe promisiuni de la aceasta, una dintre ele fiind că tabletele mult-așteptate vor fi distribuite astăzi.

Cel mai probabil, protestul va dura până la ora 16:00. Protestul este cu inedit prin faptul că protestatarii au baloane în formă de porcușori și pancarte sub formă de tablete, și asta pentru că reprezentanţii elevilor sunt de părere că sunt şanse mai mari ca porcii să zboare înainte ca tabletele promise de autorităţi elevilor să ajungă la aceştia din urmă.

Monica Anisie anunța, ieri, că 100.000 de elevi vor începe școala în sistm hibrid sau în scenariul roșu, iar aproximativ 90% dintre ei au tablete sau laptopuri, fie proprii, fie luându-se în calcul tabletele  pe care urmează să le primească în zilele următoare.

Potrivit ministrului, din cele 250.000 de tablete promise de reprezentanții Executivului, 82.000 de mii vor ajunge ziele acestea la elevi.

Vă reamintim însă că un număr de aproximativ 900.000 de elevi nu au avut acces la educație în timpul stării de urgență din cauza posibilităților financiare reduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here