Președintele Statelor Unite anunţă noi sancţiuni contra Iranului. Germania, Marea Britanie şi Franţa nu sunt de acord cu decizia

0
39

Conform Mediafax, măsura se înscrie în cadrul acţiunii Administraţiei Donald Trump de reinstituire a sancţiunilor internaţionale impuse Iranului, acuzat de SUA de activităţi nucleare de timp militar şi de consolidarea arsenalului balistic.

„Astăzi, iau noi măsuri pentru a limita eforturile Iranului de a dezvolta arme nucleare, balistice şi convenţionale. Administraţia mea nu va permite niciodată Iranului să obţină arma nucleară, nici nu vom permite Iranului să pună în pericol restul lumii cu rachete balistice şi arme convenţionale”, a declarat Donald Trump luni după-amiază, conform unui comunicat postat pe site-ul Casei Albe.

„Pentru a mă asigura că nu se vor întâmpla aceste lucruri, emit o ordonanţă executivă prin care restabilesc sancţiunile ONU asupra Iranului şi impun noi sancţiuni şi limite la exporturi pentru peste 24 de entităţi şi persoane care susţin activităţile Iranului în domeniile asociate producţiei de arme nucleare, balistice şi convenţionale”, a precizat Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here