Premierul, primele concluzii după începerea școlii. Ludovic Orban: ”În cea mai mare parte a şcolilor sunt lucruri bune care s-au întâmplat”

0
58

„Vreau să le transmiteţi cadrelor didactice, inspectoratelor şcolare încrederea şi aprecierea mea. Solicitarea şi rugămintea mea către ei: să facă faţă la toate provocările. Sigur, nu va funcţiona totul ceas din prima, o să apară mici disfuncţionalităţi, imperfecţiuni. Întreg sistemul: Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare trebuie să monitorizaţi cu mare atenţie, să interveniţi prompt la fiecare situaţie în care trebuie corectată o disfuncţionalitate.

Aşa, vă spun sincer, din ce am văzut, în cea mai mare parte a şcolilor sunt lucruri bune care s-au întâmplat. Sigur că nu în toate şcolile, asta depinde şi de administraţia locală şi de corpul profesoral, de directorul şcolii, dar să cereţi inspectoratelor şcolare să monitorizeze cu mare atenţie şi să fie pregătiţi să intervină, exact cum am discutat, inclusiv prin constituirea unor stocuri tampon de măşti, de tablete, de camere web, astfel încât să se poată face transmiterea online a lecţiilor pentru jumătatea din clasă care participă la lecţii online”, a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

La rândul său, ministrul Monica Anisie a spus că va transmite mesajul său tuturor inspectoratelor şcolare. „Aş face apel la părinţi să fie parteneri cu cadrele didactice”, a spus Monica Anisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here