Oravița, groapa de gunoi a actualei administrații?! Liberalul Doru Novăcescu vine cu soluții

0
6646

Un sistem eficient de colectare a gunoiului este una din problemele cu care se confruntă zilnic cetățenii din Oravița și pentru care Doru Novăcescu, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar, vine cu soluții concrete:

Oravița, groapa de gunoi a actualei administrații?!

Este o întrebare retorică, desigur, însă o întrebare care ne lasă tuturor un gust amar pentru că reflectă un mare adevăr: nepăsarea administrației actuale față de cetățenii ei.

Cândva un oraș al premierelor în Europa, Oravița a ajuns azi să fie caracterizată de clădiri degradate, gropi de gunoi improvizate la tot pasul, străzi neasfaltate, lipsa apei și canalizării, câini vagabonzi și multe altele. Însă pentru cineva care vine în orașul nostru, cel mai evident și neplăcut aspect îl constituie lipsa unei salubrizări adecvate. 

În oraș și satele aparținătoare acestuia trebuie implementat un sistem eficient de colectare a gunoiului. În prezent, gunoiul este ridicat o dată pe săptămână, dar acest program nu este suficient pentru a colecta volumul mare de gunoi existent. Ca programul de ridicare a gunoiului o dată pe săptămână să fie unul eficient este nevoie de poziționarea unui număr mai mare de containere în zona de case.  

În zona blocurilor există tomberoane, dar și numărul acestora trebuie suplimentat. E nevoie de un număr mai mare de tomberoane, atât în oraș, cât și în sate.

Un aspect foarte important îl reprezintă lipsa containerelor pentru colectarea selectivă. Sunt doar câteva tomberoane pentru reciclarea plasticului în tot orașul. Nu este suficient!

Containerele pentru colectarea selectivă a plasticului, hârtiei/cartonului și sticlei trebuie să existe peste tot în oraș, dar și în satele din jur.

Totodată, cetățenii din zonele de case ar trebui să primească saci de gunoi pentru reciclabile, așa cum e normal și cum se întâmplă deja în multe localități din țară. În Oravița gunoiul se ridică „la grămadă”, amestecându-se gunoiul menajer cu cel reciclabil.

În prezent gunoiul este ridicat de o societate ce nu are sediul în Oravița, și este dus la Moldova Nouă și Drobeta-Turnu Severin.

În mandatul meu mi-am propus ca problema gunoiului să fie preluată de către Primărie. Să se înființeze din nou, societatea de salubrizare a Primăriei, astfel se vor diminua costurile de administrare și se vor creea noi locuri de muncă.

De asemenea, trebuie să se încheie un contract cu firma de salubrizare care gestionează groapa de gunoi de la Reșița, un spațiu modern de colectare a deșeurilor realizat printr-un proiect pe fonduri europene. 

SE POATE munci mult mai mult pentru Oravița și satele din jur:

  • Se pot pune mai multe containere în oraș și-n sate;
  • Se pot pune mai multe coșuri de gunoi în oraș și-n sate
  • Se pot pune coșuri de gunoi selectiv pe străzi, în piețe, în zonele importante din oraș (gară, Poliție, parcuri etc);
  • Se poate suplimenta numărul angajaților responsabili de curățenie în oraș și sate;
  • Se poate mai multă curățenie în oraș și o bună gestionare a deșeurilor. 

Vă aștept la vot pentru a intra în normalitate, pentru ca fiecare dintre voi să vă bucurați de un trai bun într-un oraș mai curat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here