Mugur Cozmanciuc: Voi atrage peste un miliard de euro fonduri europene, ca președinte al CJ Neamț

0
48

 

„Judeţul Neamţ este în coada clasamentului privind accesarea fondurilor europene. Se va deschide un exerciţiu financiar nou 2021 – 2027, iar judeţul Neamţ are nevoie de investiţii. În mandatul 2020 – 2024, în calitate de preşedinte al CJ Neamţ, îmi asum obiectivul de a atrage peste un miliard de euro din fonduri europene. Această sumă este importantă şi necesară pentru acești următori patru ani şi va rezolva problemele mari ale judeţului. (…) Suma de un miliard de euro, care pare ambiţioasă, este mult prea mică pentru necesităţile judeţului. Iar prezenţa ministrului Finanţelor, domnul Florin Cîţu, în judeţul Neamţ, este o garanţie că proiectele vor avea şi cofinanţare de la Guvern”, a declarat Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al CJ Neamţ, într-o conferință de presă.

Mugur Cozmanciuc a mai explicat că aceste finanţări europene se vor face în toate sectoarele, de la sănătate, la infrastructură rutieră, de apă și canal şi gaz, turism şi digitalizare: „Va intra în bugetul județului pentru proiecte privind infrastructura, partea de sănătate – 100 de milioane de euro pentru Centrul de sănătate, aducțiuni apă,canal, gaze, pentru apa și canal cel puțin 250 de milioane de euro”.

„Dezvoltarea Neamțului este scopul principal pentru care candidez la președinția Consiliului Județean. În programul meu de guvernare locală, nu am uitat niciun domeniu de activitate, iar toate capitolele sunt tratate cu aceeași seriozitate și implicare. În următorii patru ani voi demonstra că fondurile europene – evitate de “baronii” locali, deoarece sunt greu de furat – vor alimenta dezvoltarea economică a județului și creșterea nivelului de trai al nemțenilor”, a mai precizat Mugur Cozmanciuc, într-un mesaj pe pagina sa de socializare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here