Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 40%: ”Bugetul este sub presiuni URIAȘE. Ni se vor tăia 3 miliarde de euro din fonduri europene”

0
16

Întrebat dacă va promulga legea de majorarea a pensiilor cu 40% si a salariilor profesorilor cu 25%, Klus Iohannis a răspuns: ”Este de dorit să crească veniturile, primul pas s-a făcut. Trebuie să ținem cont de context, suntem in pandemie, bugetul este sub presiuni uriase. Ce a votat o majoritate condusa de un PSD total iresponsabil ar impovara bugetul pe anul viitor cu 6% din PIB, ar trebui sa luam bani din alta parte, ori de peste tot deja banii au fost redusi la minim.

”Din păcate, există nu doar avertismente, ci discuții extrem de serioase cu responsabili din Comisia Europeană care ne-au spus frac: ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fondurile europene pentru că încălcăm mai multe prevederi alte tratatelor. Agențiile de rating cu siguranță vor schimba ratingul de țară în cazul în care aceste cheltuieli imesnse vor fi operate. Pur și simplu nu există bani. Este un scenariu de groază”, a explicat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here