Giarmata, comună esențială în planul de continuare a dezvoltării județului Timiș!

0
5108

Călin Dobra și Virgil Bunescu au condus Consiliul Județean, respectiv Primăria Giarmata în acești patru ani, timp în care cele două entități administrative, județul și comuna au beneficiat de investiții importante. Se construiește o școală nouă în Giarmata, se modernizează infrastructura rutieră, se extinde rețeaua de apă, se lărgește la patru benzi drumul județean care leagă comuna de autostradă – sunt doar câteva dintre proiectele care în ultimii ani au fost gândite și puse în practică de primărie și CJ Timiș.

Un proiect important pentru întrega zonă de vest practic este cel legat de extinderea la 4 benzi a drumului Dumbrăviţa – Giarmata – A1. Vorbim de o porțiune de 12 kilometri, o șosea cu 4 benzi şi o investiţie totală de 52 de milioane de lei, bani din fonduri europene. Amplasamentul a fost predat câștigătorului licitației, ordinul de începere a fost emis iar primele săpături vor fi făcute în câteva zile. Se va lucra în două etape: prima etapă va fi de la autostradă până la centură, iar cea de-a doua etapă de la centură la comuna Dumbrăvița. Este o lucrare în valoare de 60 de milioane de lei și are ca termen de execuție anul 2022, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra:

”Giarmata este o comunitate foarte importantă pentru noi, motiv pentru care m-am implicat în proiectele de aici. Chiar dacă am avut multe piedici în demararea acestei investiții, nu ne-am lăsat și sunt convins că împreună o vom și finaliza. În strategia județeană pentru Timiș, pentru următorul mandat, Giarmata este un pilon de dezvoltare. Aici sunt mulți investitori, infrastructura este deja foarte dezvoltată, practic există toate premisele pentru continuitate! Am bătut drumul spre capitală de multe ori împreună cu primarul Bunescu, să căutăm resursele financiare pentru dezvoltarea zonei.”

Se caută în permanență resurse pentru Giarmata, spune primarul Virgil Bunescu pentru că în ultimii șase ani aproape că a explodat numărul de locuitori.

”350 de locuri de casă am vom atribui tinerilor sub 35 de ani, dintre aceste am atribuit deja 200. Am investit în zona respectivă aproximativ 9 milioane de euro pentru a asigura toate condițiile de care au nevoie oamenii. În noua școala vor învăța aproape 400 de copii. Am început în primul mandat să investesc în educație, sănătate și apoi infrastructură. 18 milioane de euro am atras, fonduri europene, pentru grădiniță, apă și canal, infrastructură rutieră. Acesta este de fapt secretul multor investiții. Echipa! Și trebuie să continuăm împreună!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here