Franța schimbă regulile în ceea ce privește cazurile de COVID-19 apărute în rândul copiilor de grădiniță și școală primară

0
30

Astfel că atunci când un copil va fi testat pozitiv, „clasa va putea continua să funcţioneze normal pentru restul elevilor care, deci, nu vor mai fi consideraţi cazuri-contact”. Precizare a fost făcută de ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer.

Până acum, un elev considerat caz-contact era obligat să rămână acasă şi să revină la şcoală după o săptămână de la rezultatul pozitiv şi doar cu un test negativ. Cu alte cuvinte, o clasă în care exista un elev bolnav, se închidea timp de șapte zile întrucât toţi colegii lui erau consideraţi cazuri-contact.

„De acum încolo, clasa se va închide, eventual, doar dacă s-au depistat cel puţin trei copii contaminaţi cu noul coronavirus”, a explicat oficialul francez.

Noua regulă, anunțată încă de duminică, este aplicabilă copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani. La baza acesteia pare să fi stat o notă publicată săptămâna trecută de biroul consultativ al Înaltului Consiliu pentru Sănătate Publică al Ministerului Sănătății, potrivit căreia “copiii prezintă puține riscuri de a contracta boala în formă gravă și de a răspândi SARS-CoV-2”.

De la începutul pandemiei și până în prezent, Franța a întregistrat un total de 458,061 de cazuri de contaminare cu COVID-19 și 31,338 decese, aflându-se pe locul 11 în topul mondial al țărilor afectate de pandemia de coronavirus. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here