Dorin Iacob, la Realitatea PLUS: „Sebastian Ghiță nu este creația serviciilor, ci este creația unor lăcomii și șmecherii”

0
39

Dorin Iacob: „Noi nu avem foarte bine definit undeva, nici măcar în Constituție, interesul național. Este foarte vag. Toată lumea știe că interesul national este să fim în Uniunea Europeană și în NATO. (…) Eu vreau ca noi să avem instrumente care duc la adevăr și nu instrumente care ne duc la speculații și la teoria conspirației. (…) Nu știu dacă domnul Maior a avut vreo tangență cu organizația domnului Soros. (…) Organizația domnului Soros a școlit oameni, a acordat burse. (…) A fost foarte greu la începutul anilor 1990 în SRI să gândești în alte matrici decât cele de dinainte de 1989 în ceea ce privește organizațiile străine de pe teritoriul României. (…) Doamna Monica Macovei a înlesnit modul în care s-au construit instituții din statul paralel. (…) E o lume destul de subtilă și sofisticată aceasta a statului paralel. Noi am fost un stat comunist și ne-a scuturat chiar și cazul Pacepa, până în zilele noastre.”

Dorin Ghiță a prezentat afacerile lui Sebastian Ghiță în lumina informatizării unor instituții precum Serviciului Român de Informații sau Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Dorin Iacob: „Am să fac o afirmație contrară multor teorii. Sebastian Ghiță nu este creația serviciilor, ci este creația unor lăcomii și unor șmecherii. (…) În Prahova, în jurul domnului Cosma, a apărut acest domn Ghiță. El a făcut niște afaceri bănoase. (…) Industria IT-ului în România s-a dezvoltat foarte bine. Este o industrie de talent, românii sunt talentați. Au apărut și antreprenori IT. Printre antreprenori s-a remarcat și Sebastian Ghiță. (…) Structurile statului, STS și SRI, aveau nevoie de informatizare. Asta încă din anii 2000, în momentele integrării europene. (…) Au apărut aceste firme, nu doar firma domnului Ghiță, și au luat contracte cu aceste instituții. (…) Firmele domnului Ghiță doar se puneau în față, culegeau roadele, iar ceilalți făceau munca. (…) Domnul Ghiță a știut să se lipească și să obțină contractele. El spunea că se fotografiază lângă Ponta și deja lua contractele. (…) STS-ul e o instituție extrem de bine articulată și de modernizatîă. (…) Este o instituție plină de profesioniști. SRI știe să lupte foarte bine în războiul cibernetic. (…) Firmele domnului Ghiță au creat caracatițe și dependențe greu de desfăcut. (…) Revin puțin la domnul Ghiță. Sunt convins că domnul Ghiță este îmbrățișat în Serbia pentru că i-a ajutat la greu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here