Dorin Iacob, la Realitatea PLUS: „Președintele Băsescu ne poate lămuri cum a fost numit domnul Maior la SRI”

0
32

Dorin Iacob: „Eram membru fondator al unui partid, Noua Românie. Negociaserăm să intrăm în Convenția Democrată Română. Virgil Măgureanu era șeful SRI la vremea respectivă. (…) Vine momentul ’96. (…) În ziua alegerilor, profesorul Virgil Măgureanu a făcut o declarație pe care a preluat-o toată presa, inclusiv presa străină. Domnia sa a spus că a votat schimbarea, adică pe domnul Emil Constantinescu. (…) Vine Convenția Democratică la putere și începe să facă greșeli. Au început să se teamă de profesorul Măgureanu. (…) CDR a venit cu mari reforme, dar și cu posibilitatea apariției unor averi peste noapte. (…) Atunci chiar eu am fost obiectul unor campanii de presă, în 1996-1997. Atunci a venit domnul Costin Georgescu la conducerea Serviciului Român de Informații. (…) Electoratul a avut un reflex, pentru că vii ca partid cu acea moralitate înaltă în fața lor, vii cu niște promisiuni. (…) Pentru că tot oamenii votează apoi. (…) Cei din CDR au fost învinși de niște oameni cu anumite abilități. (…) Președintele Constantinescu nu a vorbit niciodată despre acea perioadă. (…) Sunt elemente de stil de stat paralel, grupuri de interese. (…) Domnul Adrian Severin a făcut o analiză a acelor ani, asemănătoare cu ce am făcut și eu perioadei respectiv. (…).”

Dorin Iacob a vorbit și despre situația actuală din Partidul Sociual Democrat și de implicarea din acest moment a lui Vasile Dîncu la vârful partidului.

Dorin Iacob: „ Sintagma de Grupul de la Cluj și în general grupurile elitiste nu prea au prins la noi. Probabil că PSD-ul are o strategie să lase Ardealul în pace. Dacă vrea să fie un partid cu două regiuni, Moldova și Oltenia, e treaba lor. (…) Dacă sunt manipulați în orb și înghit niște lucruri care sunt nefirești, este strict treaba lor. (…) Domnul Dâncu este un profesor, un sociolog, un fin intelectual. (…) E decizia lor dacă vor fi un partid de 15% prin prezența domnului Dâncu. Sunt treburile interne ale unui partid.”

Dorin Iacob a mai precizat și faptul că numirea lui George Maior de la Serviciul Român de Informații poate fi lămurită de fostul președinte Traian Băsescu.

Dorin Iacob: „Se discută foarte mult despre cum a fost numit domnul Maior la SRI și apoi de cum a fost numit ambasador. Genul acesta de speculație se poate face ușor prin conexiunile cu statul paralel: cu Maior, Ghiță. Coldea. Domnul Băsescu ne poate lămuri cum a fost numit domnul Maior la SRI. O poate lămuri și pentru dumnealui, nu doar pentru noi.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here