Dobra și Toma, președintele Consiliului Județean Timiș și primarul comunei Giroc, echipă pentru un nou mandat

0
6571

Ionel Toma, primarul comunei timișene Giroc și președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra asigură susținerea din partea autorităților locale, de care are nevoie comuna periurbană. Girocul a cunoscut una dintre cele mai rapide și ample dezvoltări dintre toate localitățile din jurul Timișoarei, dar datorită unei administrații aplecate spre oameni, infrastructura și serviciile publice au făcut față cu brio. Aflată la o ”aruncătură de băț” de Timișoara, comuna a primit un suflu nou datorită numărului mare de tineri care s-au mutat aici.

În sprijinul lor a venit administrația județeană. La Giroc, Consiliul Județean Timiș împreună cu Agenția Națională de Locuințe construiesc 88 de apartamente pentru tineri și pentru angajații din Ministerul Apărării Naționale.

” În primăvara anului viitor, finalizăm lucrările la cele 88 de apartamente ANL, care sunt destinate tinerilor și angajaților MApN. Este asigurarea fermă venită din partea constructorilor. Săptămâna trecută am verificat stadiul lucrărilor și am stat de vorbă cu reprezentanții firmei care le execută. Valoarea investiției este de 13 milioane de lei, fonduri ale Agenției Naționale pentru Locuințe. Consiliul Județean Timiș a pus la dispoziție terenul și suportă cheltuielile pentru lucrările tehnico-edilitare.”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Pentru decongestionarea traficului, provocat de numărul mare de mașini care circulă în zonă, Consiliul Județean Timiș împreună cu Primăria Giroc au găsit varianta o variantă de includere a Girocului într-o mini-centură a Timișoarei. Aceasta va fi formată din mai multe drumuri comunale care deja au trecut sau urmează în scurt timp să treacă în subordinea CJTimiș. Este vorba de drumuri ce țin de localitățile Sânandrei, Moșnița Nouă, Sânmihaiu Român, Șag, Cenei, Săcălaz, Iecea Mare, Giroc, Recaș, Remetea Mare. Acestea vor forma practic un inel în jurul Timișoarei.

Primăria Giroc a accesat fonduri europene, dar și guvernamentale pentru mobilitate, dar și pentru creșterea nivelului de trai pentru giroceni.

În colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş, s-a efectuat lărgirea şoselei de legătură dintre Giroc şi Timişoara, la 4 benzi, cu trotuare şi piste de biciclete(…)Atragerea a peste 1.600 de firme pe raza comunei și progresul tehnologiei comunicațiilor m-a determinat să încurajez atragerea firmelor în domeniul comunicațiilor. Am extins rețeaua de apă și canal, infrastructura de trotuare, am înființat primul centru de permanență din comună și multe alte proiecte pe care le-am transformat în realitate pentru giroceni”, ne-a declarat primarul Girocului, Ionel Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here