COVID-19 a închis o clasă de la un liceu important din Brașov. Alte două unități, în pericol

0
28

 

O clasă de la Colegiul Național Unirea, din Brașov, a fost închisă încă de ieri din cauza apariției infecției cu virusul SARS-CoV-2 la o elevă de clasa a VIII-a. Întreaga unitate de învățământ se află acum în scenariul roșu, însă elevii din celelalte clase continuă cursurile.

„Direcția de Sănătate Publică  (DSP) a luat decizia de a carantina doar clasa respectivă. Nu este necesară, cel puțin deocamdată, închiderea instituției în totalitate. Clasa din care provine eleva pozitivă va fi în scenariul roșu încă 8 zile cel puțin. Din ancheta epidemiologică desfășurată acolo a rezultat că profesorii care au predat la clasa respectivă au purtat măști de protecție și au respectat distanțarea socială. Astfel că ei nu au rămas acasă”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brașov.

Acesta a mai declarat că în urmă cu doar câteva ore au mai fost confirmate alte două cazuri de COVID-19 la Grădinița Nr. 9 și la Liceul de Muzică. În primul caz este vorba despre un cadru didactic auxiliar infectat, iar în cea de-a doua situație un elev a fost confirmat pozitiv.

O ancheta DSP va stabili ce măsuri vor fi luate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here