CJ Timiș: aplicație online pentru ca locuitorii județului să reclame prezența ambroziei

0
6673

Ambrozia este o problemă din ce în ce mai mare  pentru locuitorii din Vestul țării. Alergiile provocate de planta care își face simțită prezența prin lunile august-septembrie sunt tot mai severe, evoluând de la un simplu „hapciu” la probleme de respirație grave. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a lansat o aplicație online prin care puteți reclama prezența acestei buruieni.

Aplicația este simplă. Vă „spune” despre ambrozie și puteți să trimiteți o poză cu terenul și alte detalii unde ați găsit ambrozia necosită. Cei de la CJ Timiș vor verifica al cui este terenul și în funcție de aceasta vor interveni sau vor sesiza primăriile. Aplicația o găsiți aici: https://stopambrozie.cjtimis.ro/.

Astăzi lansăm o aplicație prin care putem cunoaște planta, dar prin care putem să ne și implicăm efectiv atunci când identificăm o astfel de problemă”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș, între-o transmisiune live de pe un teren în care ambrozia și-a făcut simțită prezența.

„În perioada august-septembrie, toți alergologii, medii oreliști medicii din Terapie Intensivă se confruntă cu cazuri din ce în ce mai severe de alergie la ambrozie, care se manifestă cu rinită, rinoconjunctivită, care se complică cu simptome de astm”, a spus profesorul Carmen Bunu Panaitescu, de la OncoGen, prezentă la eveniment

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here