Ce au în comun liderul deputaților PSD Alfred Simonis și președintele Klaus Iohannis? Nu le plac traseiștii!

0
521

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a fost aprobat de președintele Klaus Iohannis pe tema traseiștilor care migrează de la PSD la PNL. Japca practicată de liberali a fost blamată în termeni duri de președintele PSD Timiș. Acesta a declarat toleranță zero față de primarii care schimbă tabăra în prag de alegeri locale. Președintele României a venit și el cu un mesaj tranșant pe tema traseismului.

”Ați iesit la mercato și cumpărați orice. Ați transferat primari din toate colțurile țării, chiar și din Teleormanul mult-hulit de dumneavoastră. Ați transferat primarii lui Dragnea, oamenii lui Dragnea. Vă plac primarii dânsului acum, nu vă mai deranjează? Cel mai tare transfer, primarul din Bethausen, dl. Ioan Lihoni spunea de dl Iohannis, acum un an, citez: ”Iohannis nu e român și nu e din rasa noastră”. Acum l-ați luat la PNL. Apropo, Iohannis știe că l-ați tranferat pe ăsta?” a spus președintele PSD Timiș, lider al deputaților, la tribuna Parlamentului unde a avut astăzi un discurs în plenul reunit. Cuvinte grele pentru premierul Ludovic Orban, lider al PNL și politician care pare să fi uitat cât de vehement era acum aproape un an împotriva traseiștilor pe care în ultima perioadă i-a primit fără probleme în partid. 

După discursul lui Simonis, replica a venit la câteva ore distanță când, într-o conferinţă de presă, preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur traseismul încurajat de PNL prin metoda ”racolarea”. „Vă spun franc, nu văd cu ochi buni aceste racolări. Eu am fost dintotdeauna împotriva traseismului. E o boală gravă a politicii românești. Eu nu mi-am schimbat poziția”, a declarat Iohannis.

Deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, a declarat război total împotriva traseiștilor și a condamnat în repetate rânduri ceea ce face PNL de câteva luni încoace. Oamenii primarului Nicolae Robu l-au racolat pe primarul de Bethausen, Ioan Lihoni, care nu s-a remarcat doar prin cuvinte trăsnite la adresa peședintelui. Super achiziția liberalilor din Timiș era cunoscut ca un mare fan Viorica Dăncilă.

Alți primari trecuți în tabăra galben-albastră sunt primarii de la Sacoșu Turcesc și Sânandrei, declarați persona non grata în PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here