Candidatul PNL la șefia CJ Timiș s-a îmbogățit în patru mandate de primar într-o comună de lângă Timișoara. Împreună cu familia, Alin Nica deține 5 case și un apartament.

0
905

Alin Nica a pornit de la o bicicletă și a ajuns la cinci case și terenuri de milioane

O poveste clasică de corupție este pe cale să fie demascată la Dudeștii Noi, lângă Timișoara.  Aici timp de 16 ani a fost un singur primar, Alin Nica, de la PNL, cunoscut în zonă prin prestațiile de la Vocea României, Eurovision sau Master Chef. A fost ales primar la 23 de ani și de la sărac lipit pământului a ajuns să dețină proprietăți importante chiar în comuna pe care a condus-o. Acum, pe cai mari, cu sacii în căruță, mândru de munca sa la Primărie, s-a decis că este timpul să se extindă la nivel județean și candidează la șefia Consiliul Județean Timiș.

”A venit la Primărie doar cu o  bicicletă. Nici gard nu avea la casă”, așa îl caracterizează mulți cetățeni din comuna Dudeștii Noi.

Acum are cinci case și un apartament, zeci de hectare de teren arabil și agricol și plasamente de zeci de mii de euro în afara țării. El locuiește doar într-o casă, iar celelalte sunt pustii, unele chiar nefinisate. Mai mult, patru case sunt construite în oglindă, două câte două.  Așa s-ar fi gândit el, au spus oamenii din sat,  să se răzbune pe colegii de școală, care erau mai avuți decât el în tinerețe.

Când a fost ales primar se pare că nici facultatea nu o terminase. ”Avea restanțe în 2014 și nu-și  dăduse licența”, ne povestește o fostă învățătoare.

Surse locale spun că Nica a ajuns să candideze la Primăria Dudeștii  Noi nu pentru că deținea calitați excepționale, ci pentru că, din fericire, era vecin cu fostul primar din Becicherecu Mic,  Leonte Marin. Potrivit surselor noastre, Marin, împreună cu actualul viceprimar, Ion Goșa, candidatul de astăzi la Primăria Dudeștii Noi , s-au hotărât să-l ”racoleze” pe tânărul Nica, chiar de pe băncile facultății, pentru că era un băiat sărac, dar ascultător, care ar fi fost ușor de manipulat.

Trebuie menționat că în iunie 2004, când Nica a fost ales primar au avut loc primele alegeri pentru comuna nou înființată, Dudeștii Noi, care s-a desprins din comuna Becicherecu Mic. Sursele noastre mai spun că actualul candidat la Primărie, Ion Goșa, inginer agronom,  era pe atunci șomer, iar după victoria lui Alin Nica în scrutinul de atunci, a ajuns viceprimar. Acesta locuia atunci în gazdă, iar acum are un adevărat palat în zona rezidențială.

Chiar la jumătate de an, în 2015, Alin Nica a început să acumuleze. Mai întâi terenuri, apoi și-a construit casă. În 2015, în doar 6 luni și-a ridicat vila din zona rezidențială, Alesia. O zonă unde se afla pășunea satului, dar, care prin aranjament imobiliare, a devenit un cartier pentru privilegiații comunei. În vatra satului, oamenii simpli, cu necazuri și nevoi, care își duc traiul în bălării, fără șanțuri, și acolo sus, mai în deal, zonă rezidențială, toată asfaltată, totul aerisit, racordată la toate utilitățile. Aici domnesc primarul, viceprimarul, fostul secretar al primăriei, băieții deștepți ai zonei. Interesant este, susțin surse locale,  că vilele din cartierul bogaților s-au ridicat, mai toate, tocmai în perioada în care se executau lucrările publice, din bugetul național, pentru reabilitarea primăriei și a căminului cultural.

Alin Nica nu s-a oprit la prima casă și din salariul de 2.000 de lei, cât avea un primar la vremea respectivă, au urmat două case pe Calea Sânandrei  și alte două case, pe calea Hodorului, nu pe numele lui, ci a unui coleg de facultate. Case identice, două câte două, ca niște surori gemene, una lângă alta. Acum, par părăsite, nimeni nu locuiește acolo.

Cele patru case ar fi fost construite, spun locuitorii comunei, de același meseriaș: Cozma PFA, firmă care ar fi făcut lucrări de reparații la grădinițe, dar și la acoperișul școlii, fără licitație, fără documente, fără recepția lucrării.

Neglijat de presă până acum, deoarece Dudeștii Noi este una dintre cele mai mici și sărace comune din Timiș, Alin Nica se dovedește a fi un personaj mult mai controversat decât îl cunoaște lumea din zonă sau instituțiile abilitate ale statului.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here