Avertismentul medicului Emilian Imbri (”Victor Babeș”): 2.000 de cazuri zilnice de Covid-19 ar bloca activitatea spitalelor

0
25

”Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot mai sus, ne aruncăm pe un platou de 1.500 de cazuri, în curând pe unul de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm. Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri. Ai o capacitate și e stabilită, mai ales în ATI. În rest, mai putem construi cinci spitale, mai echipăm, mai punem să supravegheze bolnavii ba chirurgi, ba ginecologi, ne-om descurca un pic ca numar de paturi și de oameni care să sprijine sistemul. Partea proastă este că lucrurile sunt în creștere și nu e doar România în această situație, ci și țările din jur”, a spus medicul.

Întrebat despre al doilea val al epidemiei din țara noastră, Imbri a subliniat că situația este critică și acum. ”Eu voi ști că sunt în valul 2 când mă vor anunța specialiștii că am terminat valul 1. Până atunci, constat că suntem permanent în apă până la genunchi, nu simt niciun val, nici nu a scăzut apa, nici nu a crescut. Când om ajunge la 2.000 de cazuri, deja simt apa la gât”, a transmis managerul institutului. 

Citește și ”Bilanț coronavirus 21 septembrie, date oficiale: 808 infectări noi, 23 de decese. Cum se prezintă situația la Terapie Intensivă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here