Anchetă de amploare la spitalul din Slatina! Un pacient cu Covid-19 acuză că nu a fost tratat pentru durerile la un picior. Ulterior, gamba i-a fost amputată

0
19

Pacientul reclamă că, în timp ce era internat pentru tratarea infecției cu Sars-Cov-2, a acuzat dureri puternice la un picior, dar medicii nu i-au dat atenție. Acesta a fost externat după ce testul i-a ieșit negativ. La câteva zile însă, starea sa de sănătate s-a agravat și a ajuns la Spitalul de Urgență din București, unde i-a fost amputată gamba dreaptă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a anunțat că a deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu, vătămare corporală, neluarea măsurilor legale de securitate și sanatate în muncă și zădărnicirea combaterii bolilor.

”Din conținutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Județean Slatina, județul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept și a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijență în tratarea acesteia în contextul Covid-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deși acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgență la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă”, se arată în comunicatul instanței. 

Persoana respectivă a făcut o reclamație și împotriva angajatorului său pentru că nu a luat măsurile necesare pentru asigurarea securității și sănătății în muncă, deși în sediul firmei au fost anunțate mai multe cazuri de Covid-19, informează ziare.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here