Anca Alexandrescu, despre controversatele poze ale lui Victor Ponta de la întâlnirile cu SRI: ”Erau fotografii cu titlu personal”

0
44

Multe dintre ele au fost aduse în atenția publicului de fostul premier Victor Ponta, cel care este cunoscut ca fiind un apropiat al Serviciilor Secrete. Atunci vine întrebarea: de unde a avut Ponta acele fotografii? Dacă sursa pozelor a fost legată tot de serviciile secrete și, mai mult decât atât, i-au fost date pentru a-i folosi în jocurile politice? Cert este că, imediat după publicarea imaginilor, Liviu Dragnea a fost cel care nu a mai putut nega o legătură cu șefii SRI. 

”Trebuie să constatăm că sunt foarte multe lucruri care cumva au fost uitate despre Victor Ponta. Sunt niște momente pe care, dacă le punem împreună, din toți acești ani, se conturează o imagine și mai clară asupra modului cum a fost construit Victor Ponta, ca și personaj politic, și cum a fost favorizat de statul paralel. Spuneam săptămâna trecută că este preferatul statului paralel. Despre fotografii… primul lucru pe care aș putea să-l spun este de unde știa domnul Ponta despre ce știu domnii Florian Coldea și George Maior. Aveau asemenea discuții? Discutau despre informațiile pe care aceștia le dețineau despre personaje politice? Fie că este vorba despre Liviu Dragnea sau altcineva. Și cum își permite să facă astfel de afirmații publice?! Adică, domnia sa confirmă că a stat la masă cu acești domni și discutau despre personajele politice ale zilei și despre problemele pe care le-ar avea și le fluturau public sau în diverse medii, în așa fel încât să-i sperie pe aceștia și să acționeze în funcție de cum își doresc ei.

Legat de fotografii, o să vă fac o dezvăluire. Una dintre fotografiile publicate de Victor Ponta, dacă vă aduceți aminte, era decupat cineva. Și au fost multe discuții pe această temă: cine este persoana care a fost decupată. Vă spun că acum doi ani, când am fost la Washington, și l-am întâlnit pe George Maior, încă ambasador acolo, mi-a mărturisit într-o seară că a fost extrem de supărat de acel moment când Victor Ponta a făcut publică acea fotografie, pentru că din acea fotografie era decupată, de fapt, soția dl Maior, adică nașa lui Victor Ponta. Asta arată că acea fotografie nu a fost făcută la un eveniment exclusivist, ci la unul la care au participat mai multe personaje. Erau mai multe persoane care gravitau în jurul lui Maior sau Coldea.

La aceste evenimente nu avea oricine dreptul să facă poze, doar SRI-ul. Nici dl Ponta, care era premier. În mod sigur le-a primit de la SRI. Probabil le-a primit cu titlu personal, din acest motiv exista și doamna în fotografii, și dl Ponta, cu caracterul său, le-a făcut publice”, a afirmat Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS.

”Mai există momentul pe care Sebastian Ghiță l-a povestit, când a mers cu dna Elena Udrea pentru a negocia, în numele lui Traian Băsescu, numirea procurorilor”, a dezvăluit fosta consilieră a lui Victor Ponta.

Referitor la ce va urma la Realitatea Plus, Anca Alexandrescu a spus: ”Mâine o să vdem noi dezvăluiri despre cum au funcționat relațiile lui Ponta cu serviciile secrete, mai pregătesc niște interviuri, unul va fi cu Adrian Severin, executat de Ponta. Am făcut și o cerere către penitenciarul Poarta Albă, pentru un interviu cu o persoană care dorește să vorbească. Nu dau încă detalii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here